sunnuntai 16. elokuuta 2015

Tapahtumarikas lomaviikko!

Taas ollaan menty eikä meinattu.

Lähdimme koko perheen kanssa lomailemaan viikoksi Turun saaristoon, Rymättylään. Oli kyllä hieno paikka ja mökkimajoitus osui oikeaan ja viihdyimme mainiosti! Näköalat olivat upeat ja sää mitä parhain!

Kuvapläjäys maisemista:


8.8. osallistuimme Ansan kanssa Turun Kv näyttelyihin. Hipulle oli suunnitteilla muuta mukavaa iltapäivästä, joten se sai tyytyä tällä kertaa turistina olemiseen.

Tuomarina toimi Farkashazine Folkmann Zsuzsanna, Hungary. 
Ansan arvostelu:
"Good type young female, good prop. head, good pigment, correct teeth. Nice dark eye colour. Good pricked ears. Good vacline & angul. Good movement."

JUN, ERI, SA, SERT (CAC), PN2 (best female two)

Jihuu! Ensimmäinen Suomen näyttely ja serti!

Eikä huonosti mennyt kanssa kilpailijoillakaan, nimittäin Hipun veli Romu (Kilvan Timo) oli ROP! Ei ihme, on se niin komia, tykkään Romun ulkomuodosta paljon! VSP oli Saunatytön Emmanuelle. Onnea!

Kuva Elina Mäkinen
Kuva Elina Mäkinen
VSP & ROP
Romu (Kilvan Timo)

Tämän jälkeen vaatteet vaihtoon ja agilitykoulutukseen. Hipun kanssa päästiin Marjut ja Elsi Pullin koulutukseen. Paikalla oli myös paljon muita mudisteja ja mudeja, joka oli mahtavaa!

9.8. Unkarinpaimenkoirien erikoisnäyttely Turussa.
Sinne olin ilmoittanut kaikki. Matti ihan ei ehtinyt täyttää vaadittavaa ikää pentuluokkaan joten harmi ettei se vielä päässyt osallistumaan.

Tuomarina toimi Maija Sylgrén.

Ansan arvostelu: 
"10kk. Hyvin kehittynyt juniori. Hyvä pään malli. Hieman kookkaat korvat. erinom. korvakarvat. Oikea purenta. Hyvä kaula, lupaava ylälinja. Rintakehä saa vielä täyttyä. Kääntää mielellään eturaajoja ulospäin. Hyvä takakulmaus. Etuliike saa tiivistyä. Kevyt sivuliike. Erinom. karvanlaatu. Miellyttävä käytös."
JUN, ERI, SA, PN4 (koko 40,5cm)

Hipun arvostelu:
"Lähes 3v. Hieman raajakas kokonaisuus, kookas narttu. Vahva nartun pää. Oikea purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Rintakehän tulisi olla syvempi ja rintalastan pidempi. Hyvä luusto. Riittävästi kulmautunut edestä, hyvin takaa. Kevyt sujuva liike. Hyvä häntä. Erinom. karvanlaatu. Kaunis väri."
VAL, EH (koko 46,5cm)

Tänään ei enää siis ollut meidän päivä, mutta eipä se paljoa haitannut. Vieläkin lämmitti edellispäiväinen Ansan serti.

Hippu kävi vielä kehän jälkeen jalostustarkastuksessa, jonka suoritti Harry Tast. Harry mittaili ja tutki Hippua todeten lähes joka arvostelu kohtaan erinomainen/rodunomainen. Jalostuskäyttöön hyväksytään kunhan kiinnittää huomiota uroksen kokoon. Erityismaininnan sai Hipun turkki: "Erinomaisen kiiltävä, syvän ruskea karva" (koko 46cm).

Tuleeko Hippua koskaan käytettyä jalostukseen? Jää nähtäväksi, se on vielä niin nuori. Paljon löytyy hyviä asioita, mutta paljon myös sellaisia missä olisi toivomisen varaa. Mutta kukapa sitä täydellinen on, vaikka sehän tässä olisi tavoitteena.



Saimme mökillemme vieraita. Elina kävi laumansa kanssa vierailulla Hipun veljen Jalon (Kilvan Tuomas) ja schipperke Jekun kanssa. Oli mukava jutustella ja todeta kuinka samanlaisia sisarukset ovat.


Hippu & Jalo (Kilvan Tuomas)
Pois lähtiessämme ehdimme vielä käväistä tapaamassa Hipun siskoa Rauhaa (Kilvan Rauha). Oli sekin niin nätti, eikä yhtään niin jalkava kuin Hippu on. 
Nyt kun pienen ajan sisällä näki paljon Hipun sisaruksia ja mitä kuuli niistä, selkeni minulle että tästä pentueesta on tullut luonteeltaan hyvin tasaisia ja mukavia harrastuskoiria! Ongelmia luonteiden kanssa ei ole ollut, eikä myöskään allergioita ole tullut esille mikä on kyllä ehdottomasti hieno juttu!


Rauha, Hippu, Ansa
Rauha (Kilvan Rauha)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti