maanantai 13. huhtikuuta 2015

Muotovalioita ja treeniä

Lauantaina oli Vaasan kansainväliset koiranäyttelyt.
Olin ilmoittanut Hipun avoimeen luokkaan ja tuomarina oli Tanya Ahlman-Stockmari.
Mudeja oli ilmoitettu vain kaksi, Hippu ja Rigó. Ilmoittautumismäärän perusteella en halunnut yhtään hurrata, se ei ole ennenkään merkinnyt että Hippu olisi tuomarin mielestä kaunis vaikka muita rodun edustajia paikalle ei olisi ilmoittaunut. Haaveena kuitenkin oli että Hippu saisi valionarvoon vaadittavan kolmannen SERTinsä tuolta.

Menimme Hipun kanssa kehään Rigón jälkeen, joka sai tuomarilta laatuarvion erittäin hyvän.
Hippu esiintyi niin mahtavasti!
Tuomarikin tykkäsi niin paljon että saimme koko potin! SERT, CACIB, ROP ja FI MVA!
Pyysin tuomaria jäämään kuvaan ja siinä hän sitten kehui kuinka kaunis ja hyvin liikkuva koira Hippu on, vielä niin hyvä luonteinenkin! Tämä lämmitti kyllä erittäin paljon omaa mieltä, vielä kun näki kuinka tuomari tykkäsi koirasta. :)

Tässä tuomarin arvostelu:
"Narttumainen kokonaisuus. Oikeat rungon mittasuhteet. Erinomaiset korvat. Kaunis pään profiili. Hyvä purenta. Oikea voiman ja jalouden suhde rungossa. Tasapainoiset kulmaukset. Vapaat liikkeet. Oikeanlaatuinen karvapeite. Erinomainen luonne ja käytös."

                                                Kuva Zoomi Kuvakaupat

Tampereen näyttelyt ovat seuraavaksi ensi kuussa. Siellä sitten Hippu nähdään valioluokassa.



Sunnuntaina aloitimme Ansan kanssa agilityvalmiudet kurssin. Kurssi pitää sisällään ihan perusaksa juttuja, kuinka asioita kannattaa koiralle opettaa ja käytännönharjoituksia.
Olen aikaisemmin käynyt Hipun kanssa treenipaikalla, mutta Ansalle tämä paikka oli uusi. Ansa yllätti olemalla niin kuuliainen, ei edes haukkunut niin paljon mitä aluksi ajattelin, koska uudet paikat saa sen haukkumaan herkemmin mm. toisille koirille. Päästin Ansaa jopa irti hihnasta ja se pysyi hyvin hallinnassa, eikä lähtenyt muiden koirien luokse. Muistan kuinka meillä Hipun kanssa oli paljon opeteltavaa, ei voinut lähteä ryykäämään päättömänä minne sattuu. Hippuun verrattuna Ansa on siis todella hyvin käyttäytyvä, mutta sitähän se on kyllä ollut joka suhteessa, ihan pienestä pennusta lähtien. ;)


1 kommentti: