tiistai 7. huhtikuuta 2015

Unkari, sinne vielä takaisin menen!


Kiitokset ensinnäkin ihanalle matkaseuralle, te teitte matkasta mahtavan ja ainutlaatuisen!

Hirveä jännitys oli kun matkasin yksin lentäen Budapestiin. Olen kyllä aikaisemmin reissannut ulkomailla, mutta koskaan ei minun ole täytynyt matkata yksin. Onneksi perillä kuitenkin odotti kaksi tuttua suomalaista naista!

Heti kun sain matkalaukkuni vietyä hotellihuoneeseen ja murua rinnan alle, matkasimme tutustumaan unkarilaiseen mudi kenneliin. Minua oltiin aikaisemmin varoiteltu ettei unkarissa välttämättä hoidettu koiria yhtä hyvin kuin täällä meillä Suomessa, joten en tiennyt yhtään mitä odottaa.
Yllätys oli kuitenkin erittäin positiivinen, tällä kennelillä oli asiat hyvin hoidossa! Tämän kennelin ihmiset olivat hyvin ystävällisiä ja kertoivat avoimesti kuinka hoitavat koiriaan. Koirista näki että ne voivat hyvin, ne olivat myös luoksepäästäviä, avoimia ja kauniita. Minulta kysyttiin monesti, olisiko minulla kysyttävää? Suurimman osan ajasta olin kyykyssä rapsuttelemassa koiria ja otin kuvia, olin sanaton... ja myös otettu kun pääsin pyörittelemään alle viikon ikäisiä pentusia! <3

Seuraavana päivänä pääsin seuraamaan paimennusta. Ystäväni osallistuivat paimennukseen omien koiriensa kanssa. Kouluttajana toimi ystävällinen nainen, joka osasi hyvin tarkkaan kertoa miksi koira käyttäytyi miten käyttäytyi ja osasi myös neuvoa mitä täytyy ohjaajan tehdä että koirakko pääsee etenemään asiassa. Koirat paimensivat unkarilaisia racka lampaita.
Täytyy sanoa että oma into paimennukseen kasvoi! Haluan myös päästä kokeilemaan paimennusta omien koirieni kanssa, eikä minne tahansa, vaan juuri tuonne, Unkariin!

Yllä kuva unkarilaisista racka lampaista ja paimennustilan parhaimmasta paimennuskoirasta nimeltään Frisbee, joka on rodultaan australiankelpie.

Lauantaina kävimme tutustumassa kylään, jossa hotellimme sijaitsi. Siellä oli muutamia kauppoja, jotka olivat kiinni koska oli viikonloppu. Sain kuitenkin ostettua tuliaisia paikallisesta marketista kotona kovaa äitiä odottavalle pienelle neitokaiselle.

Sunnuntaina suuntasimme Unkarin pohjoispuolelle koiranäyttelyyn. Unkarilaisia rotuja oli mukavasti esillä ja oman seurueen koirillekin tuli mahtavasti menestystä, suuresti onnea!

Yllä kuvassa RYP1 eli ryhmävoittaja! Onnea Eeva ja Ricca! Mahtava saavutus!



Kuvien kopiointi kielletty ilman lupaani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti