tiistai 2. elokuuta 2016

Unkarinpaimenkoirien erikoisnäyttelyt 30.7.

Emme osanneet odottaa oikein minkäänlaisia suuria saavutuksia, koska nämä näyttelyt ovat yleensä todella tarkkoja ja mudeja paljon. Sehän se kuitenkin erkkareiden tarkoitus onkin, löytää parhain rotunsa edustaja. Halusin mielenkiinnosta osallistua jolloin pääsisin näkemään muita mudeja ja myös niitä tuttuja kasvojakin. Näyttelyihin pääsi Matti ja Ansa.

Matti on kyllä super ihana. Se osaa niin hienosti käyttäytyä suuressa tapahtumissa, oli paikalla ketä tahansa. Se ei provosoidu haukkumaan kenellekään tai yritä tapella muiden urosten kanssa.

Ansa oli myös ihana oma itsensä, äänekäs ja kaikkien syliin tunkeva. :D

Matti ottaa rennosti kun odotellaan. Kuva Sanna Sipinen.
Kaiken kaikkiaan omasta järkyttävästä flunssasta huolimatta näyttelyt meni paremmin kuin koskaan olisin uskaltanut ajatellakaan!

Matin arvostelu:

Judge Jesper Ravn, Denmark.
1year and 5months old dog with good size. Correct bite, nicely domed skull, nice ears, good neck and shoulders. Nicely developped chest & forechest. Nicely boned strong topline. Well angulated. Excellent coat; colour & texture. Very typical movement. Very atractive temperament. Beautifully presented!
JUN SA (CQ), SERT (CAC), PU2 (best male 2).
Eli kaikkien mudiurosten toiseksi komein! Huippua!

kuva Marika Länsivierto


Ansan arvostelu:

Judge Jesper Ravn, Denmark.
Girl of good size. Very attractive feminine head with good proportions. Excellent neck & shoulders. Well developped forechest. Excellent chest in depth and lenght strog top line. Well angulated. Lovely blue merle with correct pigmentation and a beautiful wall eye. Typical movement with lot of attitude! Wonderfull ?(ei saa selvää sihteerin käsialasta). Well presented!
NUO SA (CQ), VARASERT (RESCAC), PN2 (best female 2).

Ja Ansakin sis toiseksi kaunein mudinarttu! Eikä kaukana ollut myöskään ykköspaikka koska tuomari mietti ja juoksutti Ansaa ja ykköseksi tullutta narttua kauemmin kuin mitä muilla.

kuva Marika Länsivierto
On ne huippu kauniita. Ja mitä tärkeintä, luonteet eivät kauneudelle häpeä, kauneus tulee kirsikkana kakun(luonteen) päälle. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti