tiistai 12. heinäkuuta 2016

Agirotu

Agirotu 8.7.
Päätimme mennä ensimmäistä kertaa agirotuun. Emme kuitenkaan osallistuneet joukkuekilpailuihin vaan kävimme kisaamassa vain perjantaina. Ilmoitin Ansan ja Hipun kaikille perjantain radoille, stratteja siis kuusi yhteensä.

Kisat pidettiin Ylöjärvellä Teivon raviradalla nurmella, joka oli kuin kynnöspelto. Todellakin sai katsoa mihin astui koska kuoppia oli siellä täällä, toki järjestäjät olivat parhaansa mukaan yrittäneet kuoppia täytellä. Kaiken lisäksi satoi vettä, jolloin nurmikko oli myös liukas. Näin monen ohjaajan kaatuvan pahan näköisesti ja koirien liukastelevan. Täytyy sanoa että näiden kisojen jälkeen ei ihan heti houkuttele nurmelle kisaamaan. Toki olisi hyvä tuommoista alustaakin treenata, mutta oli se aika karmeaa ja loukkaantumisen riski valtavan niin ohjaajan kuin koirankin.
Onneksi sain Hipulle lainaohjaaja Satun, joka sitten meni kaksi viimeistä rataa Hipun kanssa. Sain itse huilata välillä ja olin tyytyväinen kun Hippu ei pinkonut niin kovaa vieraan kanssa.
Aikataulut oli myöhässä, joten yöhön asti siellä meni. 
Valmiina kisapaikalla!
Ansalla oli aivan mahdoton vauhti!
Ensimmäisellä radalla lentokeinu, mutta muut kontaktit malttoi ottaa kunnolla. Kepeillä outo virhe, Ansa haki jatkuvasti toiseen keppiväliin. Aivan kuin se ei olisi nähnyt laisinkaan ensimmäistä keppiä. Otettiin uusiksi kunnes kepit onnistui. En tiedä oliko ensimmäisen kepin väri (keltainen) vai mikä, mutta ei koskaan ole noin käynyt.
Toisella radalla kepit olivat toisinpäin, jolloin alkupäässä keppejä oli punainen keppi. Kepeillä ei mitään ongelmia enää tullutkaan, mutta kontaktit olivat ihan surkeat tai suoraan sanoen niitä ei ollut laisinkaan vaan iloisesti Ansa päästeli kaasu hirtettynä niistä läpi.. (yes, we have a problem...)
Viimeisellä radalla joka oli hyppyrata, onnistuimme! Ansa sai toisen LUVAn ja kipitti vieläpä meidät ykkösiksi! Huippu Ansa! <3

Nyt kuitenkin täytyy saada nuo kontaktit kuntoon, joten tiedän mitä tulemme treenaamaan ahkerasti. Kiire meillä ei kuitenkaan vielä olisi ykkösistä nousta, on ollut niin ihanaa ohjata helpompia ratoja kuin kolmosten. ;)

Hipulle ei tullut menestystä, mutta olin tyytyväinen kun se pääsi suorittamaan jokaisen radan vaikkakin lainaohjaajan kanssa. Suuri kiitos Satulle!



Lopuksi vielä kuvia Äpylistä, Ansasta ja Hipusta. Äpyli (Harminpaikka Bitti) on siis Ansan sisarpuoli jota pääsimme treffaamaan heinäkuun alussa.
Hippu, Ansa, Äpyli
Äpyli & Ansa

Äpyli

Ystävälleni on tullut karvaista perheenlisäystä ja pakkohan siitäkin laittaa muutama kuva. Suloisuus on nimeltään Pätkä. Rotu bordercollie.



1 kommentti: