torstai 30. kesäkuuta 2016

Kesäkuu täynnä timantteja!

Jos viimeksi oli blogiteksti että "hiljaista" niin nyt on ollut todellakin päinvastoin. Kesä pyörähti oikein kunnolla käyntiin eikä ole tänne ehtinyt päivitellä tapahtumia, mutta nyt aioin kirjoitella kaikista kuvineen, joten kannattaa selata koko postaus läpi.
Jos olette yhtään kotisivuja vilkaisseet niin sinne olen aina pikaisesti käynyt lisäämässä tärkeimpiä tapahtumia, kannattaa siis seurata kotisivuja!

Tässä teille alkupaloiksi kiva kuva tytöistä!
11.6.16 kuva Jenni Lampi

Toko-kokeet 8.6.

Käytiin Hipun kanssa tokon iltakisoissa.
kuva Jenni Lampi
Lähes kaksi vuotta siihen meni kun taas innostuttiin mennä viralliseen kokeeseen Hipun kanssa. Eipä me liioin olla tokoa muutenkaan paljoa kisattu, nämä olivat vasta kolmannet.
Ei olla niin vakavasti treenailtu tuon kahden vuoden aikana, enemmänkin haettu hyvää virettä ja vireen kestävyyttä. Uusia ALO-luokan liikkeitä alettiin treenaamaan n. 1-2kk aikaisemmin ennen tätä koetta. Liikkeiden osalta tunne oli luottavainen, joten ei kun kokeilemaan mikä on meidän taso oikeasti.

Kisat olivat hiekkakentällä missä emme olleet koskaan Hipun kanssa käyneet. Ilma oli myrskyisä ja mietin jo kuinkakohan Hippu pysyy paikkiksessa puunlehtien ja hiekan pölistessä ympärillä. Vettä alkoi myös sataa juuri ennen ALO- luokan alkua.
Jollain tavalla en osannut jännittää koetta etukäteen enkä myöskään paikan päällä, joka on harvinaista. Ehkä alkuviikon sairastelu oli vienyt niin voimat. Sain myös keskittyä todella että kuunellen liikkuria ja siihen mikä liike tulee seuraavaksi. Olimme viidensiä lähtölistassa, mielessäni toivoin että pääsisimme paikkamakuuseen vasta seuraavassa ryhmässä.. mutta toisin kävi.

Hippu kävi maate heti käskystä ja jäi hyvin makaamaan. Riittävän matkan päässä käännyin ympäri ja heti silloin alkoi toinen ohjaaja karjumaan koirallensa, joka ei ollut aivan pienimmästä päästä.. Tämä koira oli noussut ja mennyt vieressä makaavaa toista koiraa koiraa häiritsemään. Tuomari käski ohjaajat takaisin koirien luokse. Paikkiksesta lähtenyt koira sai kilpailukiellon ja toinen koira pääsi suorittamaan paikkamakuun seuraavassa ryhmässä. Tässä vaiheessa olin helpottunut että tämä paikkamakuusta noussut koira ei ollut Hipun vieressä koska Hippu on niin oman henkilökohtaisen ilmatilan puolustaja että ei olisi missään nimessä hyväksynyt häiritsemistä.
Tuomari päätti että liike otetaan uusiksi. Siinä sitten ihmettelimme vielä tovin, koira sivulla perusasennossa kunnes aloitimme. Hippu katseli maisemia ja hetken jo pelkäsin ettei hae kontaktia takaisin. Sen verran se oli jo haaveillut muuta ettei mennytkään heti ensimmäisellä käskyllä maahan. Sitten täytyi jo jättää koira, nytkähdin eteenpäin jolloin Hippu liikahti myös. Käskytin uudelleen maahan, jolloin meni. Meitä oli siis enää kolme paikkiksessa ja seuraavaksi TAAS yksi koira nousi ja lähti haahuilemaan. Tuomari käski tämän koiran ohjaajan koiran luokse.

kuva Jenni Lampi
Loppujen lopuksi Hippu ja vieressä ollut sakemanni makasivat täyden ajan ja loppu meni niin kuin ohjekirjoissa. Kuitenkin tuon alun sekoilun takia paikkamakuu nollille..
Ai harmittiko? Olisihan se ollut kiva, jos ensimmäinen kierros olisi jo hyväksytty.. muiden sekoilusta huolimatta. Meidän suoritus olisi tuomarin mukaan ollut kympin suoritus ja oltaisiin kokeesta saatu ykköstulos, mutta kolmonen siis tuli.

Hyvä fiilis jäi kuitenkin kokeesta koska Hippu oli niin kivassa vireessä, se jopa nousi loppua kohden mikä oli mahtavaa! Kaikki liikkeet menivät muutenkin hienosti, vaikka aina löytyykin viilaamista.
Ehkä vielä uskalletaan kokeisiin, mutta sitä ennen täytyy treenata isompia häiriötä ja loputonta odottelemista..

Tässä vielä erittely suorituksista:

Paikalla makaaminen ryhmässä 1min. 0
Seuraaminen 8,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7
Luoksetulo 9
Noutoesineen pitäminen 7
Kauko-ohjaus 8
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 7

kuva Jenni Lampi


Ansan ja Hipun agilitykilpailut 11.6.

Ansa pääsi starttaamaan ensimmäistä kertaa elämässään virallisesti agilitykisoissa Vaasassa.
Mitä tekee Ansa? No räväyttää nollan heti ensimmäisellä radalla! Huippu Ansa! Ja vauhtiakin riitti niin että ohjaaja meinas todella jäädä jälkeen!
Nollalla päästiin 2-sijalle. Toinen rata sitten hyllytettiin. Näytti vähän siltä että Ansalla hirtti kaasu kiinni ensimmäisellä radalla ja toisella radalla sitten päästeltiin iloisesti kontaktien läpi.

Hipun kanssa tehtiin myös nolla, joten todella onnistunut päivä kaikin puolin!

Ansan rata:
 

Hipun rata:



Kiurun näyttelyt Tuuri 12.6.

kuva Jenni Lampi
Kiuru kävi Tuurissa ensimmäistä kertaa virallisessa luokassa näyttelyissä. Aikaisemmin se oli käynyt kerran pentuluokassa Vaasassa.

Harry Tast tuntui todella pitävän Kiurusta ja Kiuru saikin erinomaisen mukavalla arvostelulla!

"9kk. Jäntevä, hieman pitkärunkoinen kokonaisuus. Puhdaslinjainen, kaunisilmeinen pää. Voimakas purenta. Korrekti etuosan rakenne. Ikäisekseen riittävä rintakehä. Hyvin rakentunut, voimakas takaosa. Lupaava karvanlaatu. Kevyt raajaluusto. Kevyet, tehokkaat liikkeet. Etuliikkeet heiluvat. Hyvä temperamentti."

Vähän kun Kiuru saa lihaa luiden päälle ja turkki vaihtuu kunnolla niin siitä tulee vielä erinomaisempi!

kuva Jenni Lampi

Matin näyttelyt 19.6.

Matti kävi myös komeilemassa Rovaniemen KVssa tuloksella SERT, ROP ja huippuarvostelulla! Tuomarina Maret Kärdi Virosta.

"Erinomainen tyyppi. Sopusuhtainen riittävän tukevalla raajaluustolla. Sopivasti kulmautunut. Erinomaisessa lihaskunnossa oleva hyvin vaikuttava nuorimies. Erinomainen pään muoto. Oikeaoppisen näköiset tummat silmät ja liikkuvat korvat. Korrekti hampaisto. Hyvä ryhti, kaulan asento, ylälinja ja hännän kanto. Tiiviit oikeanmuotoiset käpälät. Moitteeton karvanlaatu. Erinomaiset, tempperamenttiset liikkeet. Hyvin esitetty."
kuva Maiju Lusenius









Kävin myös pyörittelemässä ihania pieniä 5 viikkoisia pumin pentuja! Tässä "hieman" kuvia pienistä!
Ja vinkkinä, vielä olisi muutama ihanuus kotia vailla! ;) Kotisivuille


Suosikki poseeraus! <3 Niin on asialla. :)
Alla vielä jotain kuvia mitä tässä kesäkuun aikana on tullut karvaisista räpsittyä.
Ihanaa kesää kaikille! Nauttikaa ja rentoutukaa kera karvaisten kaverien! :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti