sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Katse eteen ja suupielet ylöspäin!

Tämä viikko ollaan levätty agilitystä. Hippu kävi maanantaina Saanan hierottavana ja myös siksi ollaan tämä viikko otettu rennommin eikä osallistuttu viikkotreeneihin. Tänään olisi sitten tarkoitus käydä ottamassa pari starttia epävirallisissa agilitykisoissa.

Menin sitten ja mittasin perjantaina Ansan, se oli virhe oman mielenrauhan kannalta! Sain tulokseksi 39cm ja painoa oli 7,5kg. Ansa toki täyttää n. parin viikon päästä puolivuotta, joten luulisi ettei enää ihan mahdottomia kasva, mutta kukapa noista nyt varmaksi osaa sanoa. Jos niin käy että Ansa jää pieneksi maksiksi, täytyy keksiä jokin muu harrastus. En ala hyppyyttämään noin pientä koiraa 60cm hypyille.

Perjantaina oli rally-tokotreenit ja ne menivät ihan kivasti. Tuo tiesikin sitten kisoissa epäonnistumista..
Eilen suunnattiin Kannukseen korkkaamaan VOI luokka, nollatuloksella. Ei siis hyvin mennyt ja olokin oli sen mukainen koetta suoritettaessa. Suoritus tuntui pahalta, väkisin vääntämiseltä, Hippu jätätti huolella ja pökki välillä mua pohkeeseen ettei tämä oo kivaa.. Tuommoista se oli jo viime kisoissakin.

Jätetään siis rally-tokon kisaaminen hetkeksi, keskitytään ongelmakohtien treenaamiseen ja yritetään saada se kiva olo takaisin noihin kisatilanteisiin. Toki tiedän ettei kokemusta ja rutiinia kisatilanteisiin tule muuta kuin kisaamalla, mutta mielestäni ei ole järkeä kisata, jos koirakolla on suorituksessa huono olla. Itselläni totta kai tässä on suurin rooli ja opetteleminen hallitsemaan paremmin jännitystä, ääntä ja asentoani. Ei ihme että koiralla on epämukava olla kun painostan sitä kumartumalla päälle. Houkuttelu ja jännityksestä muuttunut ääneni täytyisi myös saada pois. Kyllähän Hippu osaa ja suorittikin eilen koko radan, mutta hitaasti, haistelemalla kaikkea ja kulkemalla mun selän takana..
Tulevien treenien aihe onkin selkä suoraksi, luota koiraan. Lisää myös ihan perus katsekontaktitreeniä ja häiriöitä.

Agilitykisojakin on tulossa paljon. Vähän olen päässäni uskaltanut miettiä että ei olisi mikään mahdottomuus saada SM nollat kasaan, mutta en todellakaan ota noista mitään paineita. Ollaan Hipun kanssa saavutettu niin pienessä ajassa paljon hienoja tuloksia, enkä ala väkisin nollien vääntämiseen vaan ne tulee, jos on tullakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti